Antivirus

Ett antivirus är en programvara som är utvecklad till datorer för att kunna söka virus och så kallade trojaner eller annan skadlig programvara på datorerna och sedan ta bort dem eller reparera datorn. De flesta virusprogrammen kostar men då har man också ett garanterat skydd mot virus för sin dator. Virus på datorn kan göra så att man tillslut inte kan använda datorn. Därför rekommenderar man att ladda ner ett antivirusprogram för bästa skydd. Programmet scannar datorn automatiskt och varnar för om det finns virus på den eller något annat som är skadligt på datorn.

Om man får ett virus kan det ha förödande konsekvenser om man inte är tillräckligt skyddad.

Programvaran utvecklas hela tiden och man blir försedd med de nyaste uppdateringarna på en daglig basis, just för att datorn alltid ska vara uppdaterad med det bästa skyddet hela tiden. Man kan välja om det ska uppdateras per automatik eller om man vill göra det manuellt. Det rekommenderas dock att göra det automatiskt eftersom man lätt kan glömma det annars.

Det finns också en del kostnadsfria antivirusprogram, dessa ger dock inte samma säkerhet då de främst scannar och varnar för virus på datorn och tar inte bort det eller reparerar den till skillnad från programmen som kostar. Det kan alltså vara en bra investering att köpa ett antivirusprogram som skyddar datorn. Förutom att programvaran reparerar och tar bort virus, scannar den också efter skräpfiler som inte är nödvändiga på datorn, och rensar bort dem. Som en rensning av skräp på datorn men antivirusprogrammet sköter det med.

Det finns en hel del antivirusprogram att välja bland men de vanligaste är McAfee, Norton, Panda och Mackeeper.

Länktips: Köpa-däck.Se

AVG och Avast är två antivirusprogram som är kostnadsfria, men för att få tillgång till alla deras funktioner så kan man mot en kostnad få det. Laddar man ner gratisversionen kan man bara scanna efter virus och defekter men man kan inte göra någon åtgärd. Programvarorna är dock seriösa och mycket bra om man endast vill se om datorn är drabbad av virus eller annan skadlig programvara.

Idag finns det också falska virusprogram som man måste se upp för. Detta är svårt att undvika då de falska programmen ser ut som de seriösa programmen. Dessutom dyker de flesta upp som Pop-up fönster i din dator och varnar för att man har virus på datorn, vilket ofta inte stämmer. Det är bara en sorts taktik för att skrämmas och för att man då ska klicka på deras Pop-up fönster för att ladda ner deras programvara. Man kan dock söka på programmet på internet, istället för att klicka på Pop-up rutan och ofta får man då information angående den programvaran.

Att ha ett bra skydd på sin dator är mer än viktigt och också nödvändigt eftersom man sparar så mycket information på datorn. Datorn kan också bli mycket långsam och trög när den är drabbad av olika virus och trojaner. Om man inte skyddar sin dator finns det en risk att man kan bli av med känslig information eller att någon hackare kommer åt hemlig information, därför rekommenderas man att ladda ner ett antivirusprogram på sin dator.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0