Bra saker att tänka på när det kommer till antivirus och cybersäkerhet för företag

Oavsett om du driver ett eget företag eller anställd så finns det några saker som är väldigt viktiga att ha i åtanke när det kommer till den digitala säkerheten. Hackerattacker och liknande riktade mot företag blir allt vanligare i vårat samhälle och det är viktigare än någonsin att veta hur man ska göra för att skydda företaget.

Digital brottslighet blir allt vanligare samtidigt som hackare och kriminella blir allt skickligare. Det är därför numera viktigare än någonsin att alla datorer som används till arbetet har ett förstklassigt antivirusskydd samt att alla som är anställda på företaget är noga införstådda i vad som förväntas utav dem för att kunna hålla sig skyddade mot digitala attacker.

Expandera med säkerheten i framkant

Tiden när ett företag expanderar kan vara mycket hektisk. Kontrakt ska signeras, handlingsplaner ska läggas fram och räntor på företagslån ska jämföras. Då är det lätt hänt att man glömmer bort att ens säkerhetstänk också måste expandera i takt med att företaget växer. Om företaget inte är tillräckligt stort för att anställa en säkerhetsinriktad IT-tekniker så kan det vara klokt att anställa en säkerhetskonsult.

På så sätt så kan du och ditt företag få praktiska tips och en handlingsplan för hur ni ska göra för att säkra upp verksamheten. Tyvärr så kommer hackare att attackera företag som är enkla att angripa, och genom att göra sitt yttersta för att försvåra detta så kan man mota många angrepp i farstun.

Genom att anställa en konsult under en kortare tid kan man dessutom skapa en nyttig kontakt inför framtiden. Om olyckan eller angreppet sedan skulle komma så har man någon man kan kontakta som är väl införstådd med hur säkerheten är upplagd och kan på så sätt snabbt åtgärda problemet.

Se till att personalen är kunnig och utbildad

Ett sätt som hackare ofta tar sig in i företags nätverk är genom att göra det via en inte ont anande anställd. Det är lätt hänt att en anställd exempelvis loggar in på företagets nätverk via ett allmänt WiFi, eller klickar på en länk på sin jobbmail som sedan stjäl dennes lösenord.

Genom att utbilda personalen kontinuerligt och se till att alla som arbetar på företaget gör det med ett säkerhetstänk konstant i bakhuvudet så kan man få en säker och trygg arbetsmiljö där risken för att ett angrepp ska orsaka mycket skada är väldigt liten.

Se till att byta lösenord ofta och hålla antivirusskyddet uppdaterat

Ett annat sätt att hålla företaget säkert är genom att se till att alla lösenord byts med jämna mellanrum, gärna en gång i halvåret. På så sätt så kan man försvåra för angripare att komma åt nätverket genom gamla och utdaterade lösenord.

Det är även viktigt att virusskyddet som används på datorerna är uppdaterade och håller högsta klass. Att ha ett virusskydd på samtliga datorer är väldigt viktigt då detta kan göra det mycket svårare för angripare att komma åt nätverket genom trojaner eller phishingprogram.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0