Cyberattacker mot företag allt vanligare – Så undviker ni dem

Tyvärr utsätts allt fler företag, stora som små, för cyberattacker. Sådana intrång utgör ett väldigt stort problem då konsekvenserna vanligen blir väldigt kostsamma. En lyckad cyberattack kan dessutom ha en stor, negativ inverkan på företagets verksamhet och rykte.

Cyberattacker är alltså inte längre bara ett problem för de större företagen, men även för de små. En av de viktigaste frågorna för företagare har därför blivit vad man kan göra för att skydda sig mot cyberhot.

Säkerhetskopiera!

Se till att all viktig information för ditt företag – såsom kunduppgifter, beställningar och betalningsdetaljer – säkerhetskopieras regelbundet, så att de kan återställas i en nödsituation. Säkerhetskopian bör förvaras på en säker plats som andra anställda inte kan komma åt.

Se till att ha en brandvägg installerad på varje enhet

En korrekt konfigurerad brandvägg ser till att datorer och nätverk förblir säkra från potentiella intrång. En brandvägg övervakar all digital information som kommer in och ut ur datorn och letar efter ovanlig, hotande aktivitet. Den väljer sedan om den ska blockera eller tillåta trafiken baserat på inställda säkerhetsregler.

Som regel har alla Windows 10 och macOS-datorer redan egna brandväggssystem, men om ni har nya datorer på arbetsplatsen är det viktigt att se till att de är aktiverade innan någon surfar online. Här är det också nödvändigt att hålla koll på de nya uppdateringarna av dina operativsystem.

Glöm inte uppdatera alla säkerhetssystem

Det finns ingen anledning till att ha säkerhetssystem och sedan inte hålla dem uppdaterade. Cyberkriminellas skicklighet ökar hela tiden och cyberattacker blir allt vanligare, vilket betyder att det är särskilt viktigt för företagare att ha den senaste versionen av ett system eller en programvara för att vara på säkra sidan.

Detta gäller även på alla företagsägda mobila enheter också, inte bara tekniken på kontoret. Även om de anställda har ansvar för att använda sin utrustning på ett säkert sätt, är det fortfarande chefens ansvar att se till att enheterna uppdateras regelbundet.

Få hjälp av cybersäkerhetsspecialister

Cybersäkerhetsspecialister blir allt viktigare för företag. Fler och fler företag ägnar nämligen resurser åt just cybersäkerhet, vilket inkluderar att skydda nätverk och data från hackare, virus och mer. Eftersom dagens teknologi möjliggör fler uppkopplade enheter och möjliggör för människor att arbeta hemifrån, har behovet av avancerade och komplexa säkerhetsåtgärder ökat.

Att få hjälp av en cybersäkerhetsspecialist kan sålunda vara en bra investering för ditt företag. Du kan vända dig till en byrå med fokus på just cybersäkerhet på samma sätt som du kan kontakta en webbyrå för hjälp med marknadsföring, webbutveckling, sökordsoptimering och så vidare.

Utbilda dina anställda

Med eller utan en cybersäkerhetsspecialist är det viktigt att prata med sina anställda om deras roll i att säkra och skydda information online. Det bör finnas vissa policyer på arbetsplatsen så alla anställda vet vad som är acceptabelt respektive oacceptabelt. Dessutom bör det finnas en begränsning på antalet personer inom företaget som får ha administrativ åtkomst – detta minimerar nämligen program som de kan ladda ner och därmed minimeras även riskerna för att någon laddar ner virus eller annan skadlig programvara.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0