Skydda din Mac med Kaspersky

Många tror felaktigt att det inte är möjligt för Mac att få virus eller hackas. En Mac är lika utsatt för hot som en vanlig PC-dator är. Därför är det oerhört viktigt att du skyddar den väl. Det bästa du kan göra för att skydda din Mac är att använda den hyllade programvaran Kaspersky.

Välj med omsorg

När du väljer ett antivirusprogram för din Mac är det viktigt att du inte bara tar första och bästa. Ta istället en titt på vad de olika alternativen erbjuder så att du kan hitta den lösning som passar dig bäst. Kaspersky har flera olika lösningar för Mac, så det är en självklar leverantör att välja. Kaspersky har också många års erfarenhet av att skydda din Mac, vilket också är en av orsakerna till deras popularitet.

Vad erbjuder de olika paketen?

Både Kaspersky Internet Security och Kaspersky Total Security är lämpliga för Mac. Internet Security skyddar din Mac mot virus, spionprogram, phishing och farliga webbplatser och skyddar dina personuppgifter. Det säkerställer att dina enheter levererar den förväntade prestandan. Samtidigt låter det dig snabbt och enkelt hantera din Macs säkerhet kan det också användas på fler enheter än bara din Mac, om du så vill. Till exempel om din mobil måste säkras. Den har också funktionen Safe Money som hjälper dig att handla säkert på nätet. Slutligen garanterar det att du kan blockera innehåll och hantera användningen av sociala medier för dina barn.

Total Security inkluderar också allt detta, samtidigt som det finns en extra säkerhetsfunktion för barn, Secure Password Manager som hjälper dig att hantera dina lösenord och en automatisk backup-funktion.

Du kan installera Kaspersky på din Mac, mobil och surfplatta. Ett antivirusprogram för din Mac är inte bara en antivirusscanner. Det är också en mjukvara som skyddar mot spyware, phishing och ransomware. Samtidigt innehåller den också en brandvägg som håller reda på din datatrafik. Kaspersky kan ses som ett slags lås på din digitala dörr och ser till att inga oinbjudna gäster kommer in.

Du bör göra det till en vana att säkerhetskopiera dina Mac-filer regelbundet till en extern lagringsenhet som aldrig är permanent ansluten till din Mac. Om du väljer paketet för din Mac som heter Kaspersky Total Security, kommer du att erbjudas en automatisk säkerhetskopieringsfunktion som gör att du slipper göra det manuellt. Genom att säkerhetskopiera dina data är du säker på att du alltid har dem någonstans, även om de skulle blir förlorade på din Mac.

För det tredje, se till att du accepterar programvaruuppdateringarna som kommer till ditt operativsystem på din Mac. Om du inte ser till att uppdatera när det behövs kommer det vara lättare för ransomware och andra skadliga program att infektera din Mac. Det är dock inte bara operativsystemet du behöver hålla uppdaterat. Se också till att uppdatera programmen du har på din dator. Uppdateringarna kommer också med fixar som ökar säkerheten. Om du väljer Kaspersky Internet Security eller Kaspersky Total Security för din Mac, hittar du funktionen Software Updater. Denna scannar programvaran på din Mac och hjälper dig att uppdatera olika applikationer.

För det fjärde rekommenderas att du är noggrann när du öppnar e-post och bilagor. Det finns nämligen många falska e-postmeddelanden i omlopp som försöker sprida virus och andra hot till hackares fördel. Kontrollera därför om något avsändarens e-postadress och avsändarens namn matchar och att de kontaktar dig på giltig basis. Om en länk ingår i e-postmeddelandet är det en bra idé att hålla muspekaren över den för att kontrollera adressen som visas längst ner i din webbläsare. Om länken och beskrivningen inte stämmer överens kan du snabbt landa på en phishing-webbplats. Låt dig inte luras av avsändare som utger sig för att vara en offentlig myndighet, ett känt företag eller liknande. Ofta låtsas hackare vara stora företag få tag på din information. Du kan vara säker på att riktiga avsändare såsom Skatteverket eller liknande aldrig skulle be dig klicka på en länk med en betalningsbegäran eller liknande. Om du tvivlar på om det aktuella e-postmeddelandet är sant eller falskt, kan du alltid kontakta det företag som e-postmeddelandet påstår sig komma ifrån – kontakta dock inte dem genom informationen i meddelandet.

Den femte punkten är att du aldrig ska dela din personliga information via e-post, sociala medier eller andra liknande webbplatser. De kan snabbt landa i fel händer. Var särskilt försiktig när det gäller e-postmeddelanden, eftersom det finns många som utger sig för att vara någon annan än de är.

Deras sjätte råd är att se till att du använder starka och unika lösenord. Lösenord ger åtkomst till de konton du har online, vilket är ett populärt mål för brottslingar. Om du väljer att ignorera råd om starka lösenord riskerar du att internetbrottslingar knäcker din kod snabbt och därmed får åtkomst till din Facebook, e-post och mycket mer. Försök att skapa olika lösenord för alla dina enheter. Om du har en kod för alla konton kan internetkriminella få tillgång till allt på en gång – ingen kommer att kunna lyckas med det om du har unika lösenord överallt.

Sist men inte minst rekommenderar vi att du håller dig långt borta från offentliga WiFi-nätverk eftersom de är relativt enkla att hacka. Du kan riskera att nätverket du valt logga in på har skapats av en hacker och då kan personen snabbt få åtkomst till dina filer och personuppgifter. Det bästa du kan göra är att alltid använda en VPN-anslutning eftersom det är den säkra lösningen.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0