Så håller du dig säker online

Idag så spenderar så gott som alla svenskar en del av varje dag på internet. Vi handlar, ser på film, och håller kontakten med vänner och familj. Men samtidigt så finns det idag fler människor än någonsin som har skadliga intentioner som befinner sig på internet. Det är därför viktigt att man tar några grundläggane steg för att skydda sig själv och sin information.

Oavsett om du använder internet för att hitta recept eller titta på roliga videos så finns det några saker som alla kan ha i åtanke för att se till att mota hackare och andra kriminella i farstun. Det kan verka som väldigt komplicerat och läskigt när man först hör talas om bedrägerier och identitetsstölder online, men genom ett par enkla steg så kan man se till att man håller sig säker online.

Ett bra antivirusprogram är A och O

Att ha ett bra antivirusprogram är det första steget till att skydda sin information och sin dator mot angrepp. Genom att ha ett kraftfullt och robust antivirusprogram så är datorn först och främst skyddad mot olika skadliga program som kan följa med när man besöker vissa hemsidor eller laddar ner program.

Använd olika lösenord för olika hemsidor

Ett av de vanligaste sätten som hackare kommer in på privatpersoners konton är genom att stjäla lösenord från en sida med lite mindre kraftfull internetsäkerhet, för att sedan använda lösenordet för att komma in på större och mer etablerade sidor. För att undvika detta är det väldigt viktigt att du inte använder dig av samma lösenord på alla dina plattformar. Om du och människor som du litar på är de enda som använder din dator kan du skriva upp lösenorden på en papperslapp och förvara i anslutning till datorn.

Använd dig av tvåfaktorsautentisering

Fler och fler hemsidor och mailadresser har börjat använda sig av tvåfaktorsautentisering för att logga in. Som namnet skvallrar om så betyder detta att det krävs två komponenter för att logga in på ett konto som använder sig av systemet. Först skriver man in sitt lösenord, och sedan så skriver man in en kod på sin telefon.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0