Recension av FIFA 22

Äntligen är den senaste upplagan av världens största sportspel äntligen ute på hyllorna. FIFA 22 kommer med uppdaterad grafik, mer möjligheter till spel online och med en frisk fläkt av utveckling och modernitet när det kommer till spelupplevelsen.

FIFA har kommit långt sedan den första pixliga utgåvan kom ut i samband med VM 1994. Precis som det svenska landslaget så tog FIFA 94 världen med storm och sedan dess så har miljontals spelare spelat spelet och franchisen har vuxit till världens största sportspel. Förväntningarna på varje upplaga är därför stenhårda. Som tur är så har utvecklarna verkligen överträffat sig själva med FIFA 22 och det är i vår mening det bästa spelet som finns tillgängligt till PS5 idag.

Känt FIFA-recept med nyskapande känsla  

FIFA har inte blivit populärt på grund av att utvecklarna varje år försöker uppfinna hjulet på nytt. Detta är även fallet med FIFA 22. Allt krut har istället gått till att få spelet att se och kännas så bra som möjligt. Grafiken är verkligen tagen till nästa nivå och tittar man ur ögonvrån kan det se kusligt likt en riktigt fotbollsmatch. 

För den som har spelat tidigare upplagor så kommer det gå snabbt att känna sig hemma i FIFA 22. Kontrollerna är mycket lika tidigare utgåvor och lätta att lära sig även om du inte har spelat något FIFA-spel tidigare. 

Animationerna ser också mycket välgjorda ut och spelet flyter på ett sätt som det tidigare inte har gjort. Spelarna tar emot och passar bollen på ett naturligt sätt och gör att du känner att du har full kontroll över allting som händer på planen. FIFA 22 innehåller lag från över 30 olika ligor, där Allsvenskan och alla de stora europeiska ligorna är inkluderade.

Spela lokalt på mindre än en minut

FIFA har alltid varit populärt att spela mot vänner och familj i soffan. Utvecklarna vet detta och har därför gjort det så enkelt som möjligt att snabbt komma in i en 1vs1 match. På mindre än en minut så är ni redo att springa ut under strålkastarna på någon av världens största arenor.

Spela online 

Men FIFA har också på senare år rört sig mer och mer mot ett fokus på onlinespelande. Även här återvänder det populära FUT och FIFA Weekend League. Om du inte är intresserad av att bygga ihop ditt eget lag så går det också att spela snabbmatcher online, rankat eller orankat.

Det spel som du får ut mest glädje och speltimmar av till din konsol

Vi blev mycket imponerade av FIFA 22 och tycker att det är det bästa spelet i serien hitills med god marginal. Allting flyter på ett otroligt härligt sätt och spelet ser fantastiskt ut. Det är också det spel som du kan få ut flest speltimmar av och erbjuder väldigt mycket för pengarna.  Oavsett om du är intresserad av att ha FIFA 22 hemma för att kunna utmana vänner som kommer över, eller om du vill bygga ihop ditt eget lag och tävla mot andra så erbjuder FIFA 22 en fantastisk spelupplevelse i en snygg förpackning.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0