Streama säkert och få tillgång till bredare utbud med en VPN

Virtuella privata nätverk, mer allmänt kända som VPN-tjänster, skyddar användarens internetanslutning och integritet online. Detta är fördelaktigt för de som älskar streaming, det vill säga majoriteten av befolkningen, inte endast för att det möjliggör ökad säkerhet, men även tack vare att man med en VPN kan få tillgång till ett bredare streamingutbud.

En VPN fungerar som sådan att den omdirigerar ens internettrafik via en VPN-server innan den når destinationen. Det vill säga att ens internetleverantör inte kan spåra ens historik online – och ingen annan eller – vilket säkrar all den data som reser mellan internetanvändaren och dess destination. Det betyder naturligtvis inte att man kan göra något olagligt online, men man slipper att varje sak man gör online blir synliggjort för andra.

För streamers är VPN-tjänster väldigt behjälpliga. De gör inte endast att man kan känna sig säker när man streamar online, men de ger även tillgång till ett bredare utbud av serier, filmer, sport och annat innehåll.

VPN för ökad säkerhet

En VPN döljer användarens online identitet. Denna identitet kallas för ens IP-adress. När man använder en VPN omdirigeras ens IP-adress via en fjärrserver som är utformad för just detta.

En datatunnel skapas med ett lokalt nätverk i ena änden och en utgång i den andra på en plats som kan vara tusentals mil bort från Sverige. Detta innebär att internetleverantören och streamingsajten som försöker spåra din plats faktiskt luras att tros att du befinner dig på en annan plats.

VPN-tjänster krypterar all ens data när den skickas över ett nätverk. Det betyder att även om cyberbrottslingar kommer åt din data, kommer de inte kunna förstå något av det. Detta gör att du kan använda alla nätverk, inklusive offentliga, på ett säkert sätt!

VPN för större utbud på streaming sites

Flera streamingtjänster som Netflix, Hulu och BBC iPlayer blockerar vissa IP-adresser från att komma åt deras tjänster. Det vill säga att du som befinner dig i Sverige och är uppkopplad på en svensk IP-adress inte kan komma åt amerikanska Netflix, Hulu eller Brittiska BBC iPlayer. Detta då de som innehar upphovsrätten till dessa streaming sites helt enkelt vill ha det så. Genom att dela upp världen i regioner och licensiera innehåll till varje region, kan upphovsrättsinnehavarna maximera vinsten från deras innehåll.

Använder man sig av en VPN-tjänst för att se innehåll från utländska streaming sites behöver man dock inte bekymra sig för regionsblockeringen som finns. Man kopplar helt enkelt upp sig på en annan IP-adress i ett annat land och kan därmed fritt fram få tillgång till utländska streaming sites!

Användandet av VPN (under lagliga förhållanden) är lagligt

Några frågar sig säkerligen vid det här laget huruvida VPN-tjänster är lagliga eller inte att använda sig av. Saken är den att i de flesta länder, utöver länder som Ryssland, Kina och Turkiet, är det helt lagligt att använda sig av VPN-tjänster. Detta betyder dock inte att man får göra olagliga saker när man surfar på nätet. Skulle någon lyckas spåra ens internethistorik och man gör något olagligt, ja då är det straffbart. Men att se på geoblockerade filmer och serier är riskfritt.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0