Säkerhetsåtgärder för tryggt, mobilt spelande

Att spela via våra mobiltelefoner har aldrig varit enklare än vad det är idag. Tack vare smartphones accelererande utveckling och en ökad efterfrågan bland konsumenter finns det idag fler spelmöjligheter än någonsin förr. Det räcker med en sökning i sin mobils appbutik och man förses med tusentals träffar. Här kan vi utforska ett brett utbud av spel av alla dess slag och njuta av timmars spelande oberoende av vart vi befinner oss och vilken tid på dygnet det är.

Men i samband med den explosiva framfarten av spel för smartphones äger tyvärr även fler cyberbrott rum. Detta beror inte på att enheterna är mindre säkra – snarare tvärtom. Smartphones utvecklas för varje dag som går, inklusive dess säkerhetsaspekter. Däremot blir hackers smartare och smartare, vilket leder till att fler människor faller som offer för deras brott.

Att förhindra att man drabbas av ett virus eller en liknande cyberattack är inte helt lätt. Men det finns säkerhetsåtgärder man bör vidta, och här är några av de du bör vidta omedelbart.

Ladda ner ett antivirusskydd

Oavsett om du utforskar utbudet på travsport.io eller nyligen laddat ner ett spel från App Store eller Google Play är det viktigt att du har ett antivirusskydd på din mobiltelefon. Ofta tar smartphones-ägare för givet att våra mobila enheter redan är 100% säkra och inte kan utsättas för virus eller malware. Det är dock ett helt fel tankesätt. Visst sker det oftare att laptops och datorer utsätts för cyberbrott, men det kan lika gärna hända på smartphones.

Det första steget för att förhindra ett cyberbrott är således att se till att du har ett antivirusskydd nerladdat. Dessa finns det gott om idag, kostnadsfria så väl som betalversioner.

Undvik spelsidor där betalningar krävs

Ytterligare ett sätt att skydda dig och din mobiltelefon på bästa sätt mot ett virus eller något annat cyberbrott är genom att undvika spelsidor där du måste betala. Köper du ett spel genom Apples App Store eller Androids Google Play är risken minimal, eftersom dessa köp trots allt genomförs via Apples och Androids betaltjänster. Surfar du däremot online och inte riktigt vet vilken hemsida du är inne på och huruvida denna är legitim eller inte ökar risken.

För den som inte riktigt har så bra koll på vad hen gör online föreslår vi att du undviker betalsidor helt och hållet. Hittar du ett riktigt bra spel bör du åtminstone försäkra dig om att sidan är legitim först och främst, samt att betalningarna genomförs med BankID!

Klicka inte på pop-up-fönster eller konstiga mejls

En sista säkerhetsåtgärd vi vill dela med oss av är väl den mest uppenbara: klicka inte på skumma saker när du surfar på mobilen! Detta gäller lika mycket när du surfar via din PC eller Mac. Dyker det upp några pop-up-fönster ska dessa givetvis inte klickas på. Får du ett mejl från en nigeriansk prins skall detta givetvis inte öppnas, och ladda för guds skull inte ner någon bifogad fil!

Att använda sitt sunda förnuft när man spelar spel via sin mobil är en minst lika viktig säkerhetsåtgärd som att ha ett antivirusskydd nedladdat och att undvika icke-legitima betalsidor för spel.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0