Antivirus till Android med Kaspersky

Även om majoriteten av den svenska befolkningen använder Apple-produkter finns det också ett stort antal danskar som använder Android-surfplattor och mobiltelefoner. Android-enheter, liksom Apple, har också potential att drabbas av virus eller utsättas för någon annan form av hackerattack. Därför är det oerhört viktigt att du skyddar dina enheter om du är Android-användare. Om du inte vet hur du skyddar dem, läs här. I den här artikeln berättar vi dig bland annat om vilka hot som lurar och vad du kan göra åt dem om olyckan skulle vara framme och hur du kan förebygga de.

Vilka är hoten?

Android-enheter är utsatta för lika många hot som andra enheter. De har potential att påverkas av virus, malware, ransomware och annan skadlig programvara precis som en Windows-dator eller iPhone. Fler och fler Android-användare upplever också att deras produkter attackeras av någon typ av skadlig programvara. Eftersom hoten är verkliga och många är det viktigt att du skyddar din enhet.

De vanligaste sätten som många människor får ett virus eller liknande är genom tredjepartsappar som man installerat eller länkar som skickas via e-post eller textmeddelanden som man sedan klickat på. Tänk därför på när du får ett e-postmeddelande eller textmeddelande med en ett misstänkt utseende eller när du funderar på att ladda ner en app. Båda delarna bör undersökas noggrant innan du börjar klicka på länkar eller installera appar.

Tänk dig för

Vi har redan berört det lite, men när du använder dina Android-enheter är det viktigt att vara försiktig om du inte vill ha besök av en hacker eller skadlig programvara. Först och främst är det viktigt att du installerar ett bra antivirusprogram som kan ta hand om hoten som dyker upp på dina enheter. Fall inte för de gratis program som ibland finns. Det är sällsynt att dessa gör någon nytta för din enhet. Välj istället ett antivirusprogram som känns igen av både användare och experter – även om det kostar lite. Det garanterar att du får den bästa formen av skydd. Programmet som många rekommenderar är från Kaspersky, det är därför vi också rekommenderar det.

Förutom att installera ett bra antivirusprogram är det en bra idé att säkerhetskopiera dina data och filer på dina Android-enheter. Se till att lagra sådana säkerhetskopior på en extern enhet som inte har något att göra med varken surfplatta eller mobil. Genom att göra detta försäkrar du dig mot om något skulle hända som gör att alla dina data raderas på en av dina enheter.

Kom ihåg att uppdatera din enhet, antivirus och andra appar på dina enheter. Genom att göra detta ser du till att nyupptäckta säkerhetsluckor täpps till och därför inte utgör ett potentiellt hot mot dina data.

Som också nämnts kort i avsnittet ovan är det mycket viktigt att du är uppmärksam på de e-postmeddelanden du får. Om något är mystiskt med posten är det bäst att bara ta bort det eller leta upp information om det på Internet – du kommer säkert att hitta andra som också har fått den posten. Klicka aldrig på länkar du inte är säker på och ladda aldrig ner filer från en okänd avsändare eller källa.

Skydda din information och avslöja den aldrig till någon via e-post eller någon annanstans. Om du får ett e-postmeddelande som ber dig skicka en PIN-kod eller liknande, kan du vara helt säker på att det är ett bedrägeri. Stora företag skulle aldrig be om din personliga information på det sättet.

Välj Kaspersky

Det finns många goda skäl till att du bör välja Kaspersky för att skydda din Android-enhets säkerhet. Först har de många års erfarenhet av att skydda Android och är därför ett uppenbart val. För det andra är det ett av de program som får högst poäng i test. Slutligen är det också ett program som uppdateras regelbundet, vilket innebär att det håller jämna steg med utvecklingen av de potentiella hoten.

Vad erbjuder de olika paketen?

Det finns två paket som båda är fördelaktiga när det gäller att skydda Android-enheter. Välj antingen det som heter Kaspersky Internet Security för Android, som är ett paket specifikt för Android-produkter, eller så kan du välja paketet som heter Kaspersky Total Security, som är ett paket som täcker alla enheter, oavsett vare sig det är Android, Apple eller Windows. Naturligtvis är den lite dyrare och bör bara väljas om du vill skydda mer än bara din Android-enhet.

Internetsäkerhet för Android ser till att dina enheter är skyddade mot virus och farliga länkar. Samtidigt ger det dig möjlighet att filtrera bort saker som oönskade samtal och textmeddelanden. Dessutom säkerställer det att din konfidentiella data är väl skyddade på dina enheter.

Total Security inkluderar något mer än detta, men det tillgodoser också andra enheter förutom Android. Detta paket är mest fördelaktigt om du också har barn att skydda och flera olika enheter att ta hand om.

Installera på alla enheter

Om du har mer än bara en Android-enhet är det viktigt att du installerar antivirusprogramvaran på dem alla. Ofta är de alla sammanlänkade, och om ett hot har fått tillgång till en enhet har de också tillgång till de andra. Därför är det inte endast mobiltelefonen eller surfplattan som måste skyddas för att säkerställa bästa möjliga säkerhet.

Om olyckan är framme

Om du otur nog att få virus eller liknande på din Android-enhet behöver du inte känna dig som allt är förlorat. Allt du behöver göra är att avinstallera de appar som har burit på viruset. Om detta inte är möjligt, gå först till enhetsinställningar, säkerhet och slutligen Device Administrator. Stäng sedan av administratörsstatus i appen så kan du ta bort den. Se till att starta om enheten i Säkert-läge innan du börjar ta bort farliga appar.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0